Deser z warzyw? To możliwe. Pokochasz te pyszne słodkości. Możesz je jeść nawet na diecie
Brownie z bakłażana
Kolejny przepis na ponadczasowe brownie. Słodycz na diecie nie są mile widziane, ale jeśli już trzeba uzupełnić cukier w organizmie, dobrze jest zrobić to z głową. Wypróbuj brownie z bakłażana. SKŁADNIKI: - 1 duży bakłażan (albo 2 małe) - 100 g ciemnej czekolady - 5 łyżek miodu - 100 g sproszkowanych migdałów - 75 gramów mąki ryżowej - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej PRZYGOTOWANIE: - Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C - Bakłażana rozklej na pół i włóż do rozgrzanego piekarnika - Piecz ok. 20 – 30 min, aż stanie się miękki - Roztop czekoladę - Za pomocą łyżeczki wydrąż miąższ z bakłażana, odłączając go od skórki - W misce wymieszaj miąższ z bakłażanów z roztopioną czekoladą i miodem - Dodaj suche składniki (sproszkowane migdały, mąka, soda oczyszczona) i dokładnie wymieszaj - Formę wysmaruj tłuszczem i przelej do niej masę ciasta. - Piecz ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.