Klub i restauracja "Bleik" w Radomiu. Wiemy, kto będzie szefem kuchni
Na otwarcie "Bleika" od dawna czeka wielu mieszkańców miasta. W lokalu przy ulicy Stefana Żeromskiego 52 będzie znajdowała się restauracja, a w miejscu, w którym dawniej funkcjonował bank zostanie otworzony klub taneczny. Będą w nim obowiązywały ograniczenia wiekowe.
Klub będzie otwarty w piątki oraz soboty w godzinach wieczornych, a restauracja będzie działać przez 7 dni w tygodniu. Dokładne godziny otwarcia lokalu i szczegóły funkcjonowania "Bleika" są na ten moment tajemnicą i będą niespodzianką dla pierwszych gości.
Wiemy już jednak, że stanowisko szefa kuchni obejmie doświadczony w tej dziedzinie Kamil Kuna. Przyszły szef kuchni Bleika ukończył Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. W swojej gastronomicznej karierze pracował już, między innymi w Leśnym Dworze w Skaryszewie czy Hotelu Promenada w Radomiu. Na swoim koncie ma również inne lokale, które znajdują w innych miastach w Polsce. Przygotowane przez niego menu będzie zawierało dania kuchni polskiej z elementami kuchni śródziemnomorskiej. Będzie też oferta śniadaniowa oferująca 14 dań - wytrawnych, na słodko, mięsnych, vege, fit oraz bez laktozy.
W czwartek, 15 czerwca wokół lokalu sporo się działo. Wiele osób pracowało wewnątrz restauracji przygotowując ją do piątkowego otwarcia.
Miejsce, w którym znajduje się "Bleik" przez 5 lat funkcjonowała znana restauracja "Łyżka i Widelec". Po jej zamknięciu, lokal został sprzedany za kwotę w wysokości około 8 milionów złotych. Po kupnie, nowy właściciel od razu podjął działania przy generalnym remoncie lokalu. Wewnątrz działały trzy ekipy, które przeprowadzały intensywne prace remontowe. Obecnie na miejscu trwają ostatnie prace przygotowawcze.
Odszedł Janusz Rewiński
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?