MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. 123rf/zdjęcie ilustracyjne

Co zrobić z awokado i jajka? Poznaj przepisy na pyszną sałatkę, tosty, zieloną szakszukę oraz pastę z awokado i jajka. Smakują obłędnie

Zielona szakszuka

Składniki:
- 4 jajka,
- 1 awokado,
- liście szpinaku,
- łyżka masła,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól, pieprz.

Jak zrobić zieloną szakszukę?
1. Na patelni rozgrzałam masło, wrzuciłam szpinak, dodałam gałkę i dusiłam całość 5 minut.
2. Wbiłam jajka i przykryłam pokrywką. Po 5 minutach jajka się ścięły.
3. Dodałam pokrojone awokado, doprawiłam solą i pieprzem.

Zobacz również

Kierująca seatem uderzyła w słup sieci energetycznej

Kierująca seatem uderzyła w słup sieci energetycznej

Z Widzewa mogą odejść Jordi Sanchez i Andrejs Ciganiks

Z Widzewa mogą odejść Jordi Sanchez i Andrejs Ciganiks

Polecamy

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich