Akademia Kulinarna Mateusza Gesslera trwała przez prawie 5 godzin, na poziomie -1 w Galerii Echo w Kielcach. Na warsztaty kulinarne z popularnym polskim kucharzem i restauratorem przyszły dziesiątki dzieci. - Córka uwielbia gotować, specjalizuje się w deserach, najlepiej wychodzą jej muffinki, często pieczemy też razem ciasta. Bardzo czekała na te warsztaty, jest przeszczęśliwa - mówiła nam Ewelina Wiatkowska, mama 11-letniej Magdy.
A co o młodych świętokrzyskich talentach kulinarnych sądzi sam szef? - Dzieci sporo już potrafią, nikt nic nie przypalił, nie skaleczył się. Za każdym razem, jak dzieci wchodzą do kuchni, dla mnie to jest rodzaj magii i nauki. Każde dziecko jest przecież nieprzewidywalne i inne. Dla nich jest to stres, a one w ogóle nie bały się publiczności, świetnie sobie poradziły - mówił nam Mateusz Gessler.
Jakie dania przyrządzał razem z dziećmi? Między innymi burgery i risotto ze szparagami. Ponadto dzieci przyrządzały też sushi pod okiem kucharzy z Sushi Nigiri w Galerii Echo.
Dla dzieci były też konkursy związane oczywiście z tematyką kulinarną, a spotkanie zakończyło się wspólnymi zdjęciami i autografami, które rozdawał Mateusz Gessler.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?