3 z 16
Poprzednie
Następne
Przepisy na potrawy wielkanocne. Babka wielkanocna, pasztet, jajka faszerowane, mazurek wielkanocny, sałatki na wielkanocny stół
Sałatka z jajek Składniki: 6 ugotowanych jajek ½ puszki kukurydzy ½ słoika konserwowanego selera 4 plastry ananasa z puszki 30 dkg kiełbasy 1 mały majonez ½ małego kubka jogurtu naturalnego 1 mały por sól, maggi do smaku Sposób przygotowania: Ananas i kiełbasę pokroić w kostkę, jajka podzielić na pół, drobno posiekać por (do dekoracji). Majonez połączyć z jogurtem, dodać trochę soli, maggi i wymieszać. W salaterce układamy warstwami: kukurydzę, osączony seler, pokrojoną kiełbasę i ananas. Na górę układamy jajka i wszystko zalewamy wymieszanym majonezem. Całość posypujemy porem. Autor przepisu: Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich Krośnica