MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań potwierdzają, że regularne spożywanie cynamonu...
fot. PhotoMIX Company/Pexels

Ta pasta to samo dobro! Jest nie tylko pyszna, ale ma zbawienne działanie na serce oraz skórę. Możesz ją jeść, pić i aplikować na skórę

Połączenie miodu i cynamonu na obniżenie cukru we krwi

Wyniki badań potwierdzają, że regularne spożywanie cynamonu jest korzystne dla osób z cukrzycą przez obniżenie poziomu cukru we krwi na czczo u chorych m.in. przez zwiększenie wrażliwości na insulinę. Może także zapobiec rozwojowi cukrzycy.

Z kolei miód wpływa na poziom cukru we krwi w mniejszym stopniu niż cukier, dlatego jest stosunkowo zdrowszy niż tradycyjny cukier używany np. do słodzenia herbaty. Mimo to powinien być stosowany z umiarem przez osoby z zaburzeniami glikemii.

Zobacz również

Budowa wiaduktu na Powstańców Śląskich w Lublińcu postępuje

Budowa wiaduktu na Powstańców Śląskich w Lublińcu postępuje

Dzień Dziecka sprawił, że mali pacjenci przeżyli czas pełen radości

Dzień Dziecka sprawił, że mali pacjenci przeżyli czas pełen radości

Polecamy

Jest ostateczny projekt nowej podstawy programowej. Departament MEN szuka błędów

Jest ostateczny projekt nowej podstawy programowej. Departament MEN szuka błędów

„Ręce piekły jeszcze przez godzinę” – ciemne oblicze szkoły w PRL

„Ręce piekły jeszcze przez godzinę” – ciemne oblicze szkoły w PRL

Kto chorego udaje, ten zasiłek oddaje. Takich osób jest coraz więcej

Kto chorego udaje, ten zasiłek oddaje. Takich osób jest coraz więcej