Znana kucharka Magda Gessler od lata prowadzi program "Kuchenne rewolucje". Jeździ do restauracji, które zgłaszają się do programu i stara się pomóc im wyjść z kłopotów. Zmienia wystrój, menu dopasowuje do lokalnych potrzeb i tradycji.
W ubiegłym tygodniu "Kuchenne rewolucje" dotarły do Białej Karczmy w podgrudziądzkim Michalu. W zabytkowym budynku od kilku lat działa restauracja. Jej właściciele poprosili o pomoc Magdę Gessler, by przyciągnąć nowych klientów i poprawić jakość. Kucharka wprowadziła zmiany nie tylko w wystroju lokalu, ale też w menu. Pojawiły się w nim np.: zupra rybna z grzybami leśnymi, carpaccio z piersi gęsiej, comber z jelenia czy naleśniki z tradycyjnym, pochodzącym z Kujaw i Pomorza fjutem, czyli bardzo słodkim syropem z buraka cukrowego.
Jak przebiegaly "Kuchenne rewolucje" w Białej Karczmie? O tym przekonamy się przy okazji emisji odcinka w telewizji TVN, którą zaplanowano na początek grudnia. Kilka zdjęć wystroju restauracji znajdziecie w naszej galerii.
Zobacz też: "Kuchenne rewolucje" pod Grudziądzem [zdjęcia]
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?