Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Włoskie gotowanie w gastronomiku w Opolu. Wśród gości m. in. konsul Monika Kwiatosz i propagator włoskich smaków Emiliano Castagna

Adrian Gajewski
Adrian Gajewski
Włoskie gotowanie w gastronomiku
Włoskie gotowanie w gastronomiku ZSZ nr 4 w Opolu
17 listopada w ZSZ nr 4 w Opolu odbyło się "Włoskie gotowanie" w ramach Tygodnia Kuchni Włoskiej na świecie. Nie zabrakło specjalnych gości. W wydarzeniu wzięli udział konsul Monika Kwiatosz oraz propagator włoskich smaków Emiliano Castagna.

Podczas warsztatów gotowano potrawy w trzech kolorach włoskiej flagi, wśród nich znalazła się:

  • pasta pomidorowa fresca
  • zielony makaron szpinakowy z orzechami i gorgonzolą
  • spagetti cacio e pepe

W warsztatach kulinarnych wzięli udział uczniowie 3 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Tematem przewodnim warsztatów był "Wspólny stół zrównoważony rozwój i innowacja: składniki kuchni włoskiej dla zdrowia i ochrony planety".

W naszej galerii możecie zobaczyć zdjęcia z tego wydarzenia.

od 7 lat
Wideo

Ciasto śliwka w czekoladzie. Lepsze niż popularne słodycze

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Włoskie gotowanie w gastronomiku w Opolu. Wśród gości m. in. konsul Monika Kwiatosz i propagator włoskich smaków Emiliano Castagna - Nowa Trybuna Opolska

Wróć na opole.naszemiasto.pl Nasze Miasto