Podczas warsztatów gotowano potrawy w trzech kolorach włoskiej flagi, wśród nich znalazła się:
- pasta pomidorowa fresca
- zielony makaron szpinakowy z orzechami i gorgonzolą
- spagetti cacio e pepe
W warsztatach kulinarnych wzięli udział uczniowie 3 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Tematem przewodnim warsztatów był "Wspólny stół zrównoważony rozwój i innowacja: składniki kuchni włoskiej dla zdrowia i ochrony planety".
W naszej galerii możecie zobaczyć zdjęcia z tego wydarzenia.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?