Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Ogólnopolski Turniej Wiedzy Pożarniczej. Eliminacje powiatowe w Stężycy

Ogólnopolski Turniej Wiedzy Pożarniczej. Eliminacje powiatowe w Stężycy

Śmiertelne potrącenie pieszego przez pociąg w Poroninie

Śmiertelne potrącenie pieszego przez pociąg w Poroninie

Polecamy

Rekordowy przetarg w Radomiu. Do miasta trafi 20 autobusów elektrycznych

Rekordowy przetarg w Radomiu. Do miasta trafi 20 autobusów elektrycznych

Zorganizowana grupa przestępcza trudniąca się sutenerstwem w rękach policji

Zorganizowana grupa przestępcza trudniąca się sutenerstwem w rękach policji

Uwaga na przymrozki! IMGW wydało ostrzeżenie dla całej Małopolski

Uwaga na przymrozki! IMGW wydało ostrzeżenie dla całej Małopolski