Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowa restauracja Sztuka Smaku w Radomiu. Lokal będzie oferował dania kuchni polskiej. Zobacz, jak wygląda w środku

Aleksandra Szymańska
Aleksandra Szymańska
Tak wygląda "Sztuka Smaku" w środku. Więcej na kolejnych slajdach >>>
Tak wygląda "Sztuka Smaku" w środku. Więcej na kolejnych slajdach >>>Archiwum prywatne
W poniedziałek, 5 lutego odbędzie się otwarcie nowej restauracji na kulinarnej mapie Radomia. "Sztuka smaku" będzie serwować dania kuchni polskiej. Co jeszcze znajdziemy w ofercie lokalu?

Nowa restauracja "Sztuka Smaku" w Radomiu. Lokal będzie oferował dania kuchni polskiej

"Sztuka smaku" będzie się mieściła w Hotelu Gromada, znajdującym się na ulicy Narutowicza 9 w Radomiu. Restauracja hotelowa, która wcześniej działała w tym miejscu zmieniła operatorów i przeszła generalny remont. Ponadto wraz z otwarciem, które odbędzie się 5 lutego, zostanie wprowadzona zupełnie nowa karta menu. Będzie można w niej znaleźć dania charakterystyczne dla kuchni polskiej z elementami nowoczesnymi.

Zobaczcie galerię zdjęć z nowej restauracji "Sztuka Smaku" w Radomiu

Nowa restauracja "Sztuka Smaku" będzie oferowała, nie tylko dla hotelowych gości, wyjątkowe i różnorodne śniadania, obiady oraz kolacje. W ofercie będą też lunche składające się z zupy i drugiego dania, które będą dostępne w godzinach od 12 do 16 w cenie 30 złotych. Oprócz tego będzie istniała możliwość organizacji imprez okolicznościowych, takich jak, komunie, urodziny, chrzty czy uroczyste kolacje. Latem dla gości będzie dostępny duży ogród. "Sztuka smaku" ma działać przez 7 dni w tygodniu - od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 22.

Warto wspomnieć, że szefem kuchni jest Patryk Burnicki, który przez 6 lat pełnił tę samą rolę w restauracji "U Furkiera" należącej do jednej z najbardziej znanych restauratorek w Polsce - Magdy Gessler. Jak mówi sam Patryk, jest to ciężka praca, wiele godzin w kuchni i mnóstwo wyrzeczeń, ale przede wszystkich pasja, która zrodziła się w nim już, gdy był dzieckiem.

- Właściwie wszystko się zaczęło, gdy byłem jeszcze małym chłopcem. Sam nie wiem, skąd wzięła się u mnie pasja do gotowania. Na pewno nie była to rodzinna tradycja, bo nikt w domu nigdy nie miał nic wspólnego z gastronomią, ale zawsze podpatrywałem jak wszystko jest przygotowywane i starałem się brać w tym czynny udział. Po prostu bardzo mnie to fascynowało. Odkąd pamiętam, zawsze wielką radość sprawiało mi spędzanie czasu w kuchni, pomaganie w gotowaniu rodzicom i dziadkom - mówił Patryk Burnicki w rozmowie z magazynem "Kierunek Kariera".

Zobaczcie galerię zdjęć z nowej restauracji "Sztuka Smaku" w Radomiu

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto