Co jedzą studenci? Ma być tanio, ale też zdrowo i smacznie [PRZEPISY]
Co jedzą studenci?
Makaronowe leczo łatwo przygotować Składniki: 40 dag makaronu (najlepiej penne) duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, cukinia 2 czerwone papryki 3 dojrzałe pomidory (sparzone i pozbawione skórki), w wersji dla leniwych koncentrat pomidorowy 3 dag startego parmezanu (można zastąpić innym serem) olej, sól, czarny mielony pieprz, cukier Sposób przygotowania: Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. W rondlu szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Obraną cukinię (bez pestek) oraz paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do przesmażonej cebuli. Teraz wszystko smażymy kilka minut, aż zmiękną warzywa. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy około 20 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron wykładamy na półmisek, na wierzch wykładamy przygotowane leczo i posypujemy parmezanem.