MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Granty sołeckie w gminie Opoczno. Podpisano umowy w programie „Sołectwo na plus”

NOWE
Granty sołeckie w gminie Opoczno. Podpisano umowy w programie „Sołectwo na plus”

Były oficer GROM i pełnomocnik MON oburzony po śmierci polskiego żołnierza

NOWE
Były oficer GROM i pełnomocnik MON oburzony po śmierci polskiego żołnierza

Polecamy

Podziękowania dla rodziców – jak je napisać? Przykładowe teksty

Podziękowania dla rodziców – jak je napisać? Przykładowe teksty

Lekcje, które zostaną w pamięci: pomysły na ostatnie dni roku szkolnego

Lekcje, które zostaną w pamięci: pomysły na ostatnie dni roku szkolnego

Ma 81 lat i pokonuje wszelkie granice. Po 60-tce weszła na Mont Blanc!

HIT DNIA
Ma 81 lat i pokonuje wszelkie granice. Po 60-tce weszła na Mont Blanc!