MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Awaryjne lądowanie samolotu w Gdańsku. U pasażerki podejrzewano zawał

NOWE
Awaryjne lądowanie samolotu w Gdańsku. U pasażerki podejrzewano zawał

10 tys. zł dla kucharki miesięcznie? Ogłoszenie w Bydgoszczy o pracy nad morzem

O TYM SIĘ MÓWI
10 tys. zł dla kucharki miesięcznie? Ogłoszenie w Bydgoszczy o pracy nad morzem

Polecamy

Kim jest ukochany Marceliny Zawadzkiej? Na brak pieniędzy nie może narzekać

Kim jest ukochany Marceliny Zawadzkiej? Na brak pieniędzy nie może narzekać

Zachwycająca tarta z truskawkami i mascarpone. Zniknie do ostatniego okruszka

Zachwycająca tarta z truskawkami i mascarpone. Zniknie do ostatniego okruszka

Czy w Boże Ciało dochodzą przelewy? Zobacz, do kiedy masz czas

Czy w Boże Ciało dochodzą przelewy? Zobacz, do kiedy masz czas