MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MIT i PÓŁPRAWDA. Wprawdzie obróbka termiczna lub suszenie...
fot. jasiek03/123rf.com

Fakty i mity o grzybach. Niektóre są niebezpieczne! Grzyby trujące łatwo poznać? Gotowane grzyby są bezpieczne? Sprawdź, w co nie wierzyć

Gotowanie, suszenie itp. pozwoli pozbyć się trucizny z grzybów

MIT i PÓŁPRAWDA. Wprawdzie obróbka termiczna lub suszenie sprawia, że toksyn jest mniej, ale nie pozbawia ich grzybów. Gatunki trujące, nawet tak „obrobione”, nadal mogą wywołać zatrucia, albo uszkodzenia narządów. Natomiast są też gatunki jadalne, ale ciężkostrawne. W ich przypadku rzeczywiście zaleca się jedzenie tylko po obróbce termicznej lub wstępnym obgotowaniu z odlaniem wody. Podkreślamy – chodzi o gatunki jadalne.

Zobacz również

Oryginalna i odważna, czyli MADA Design
Artykuł sponsorowany

NOWE
Oryginalna i odważna, czyli MADA Design

Tomasz Malinowski z Radomska zbiera pieniądze na domową windę. Potrzebna pomoc

NOWE
Tomasz Malinowski z Radomska zbiera pieniądze na domową windę. Potrzebna pomoc

Polecamy

Radni PiS tracą stanowiska na Opolszczyźnie

Radni PiS tracą stanowiska na Opolszczyźnie

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Kto jest ojcem syna Pauli? To muzyk popularnego w latach 90. zespołu

Kto jest ojcem syna Pauli? To muzyk popularnego w latach 90. zespołu