MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet...
fot. PublicDomainPictures/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Mycie rozdrobnionych produktów

Produkty spożywcze warto myć przed rozdrobnieniem, a nawet przed obraniem, co pomoże ograniczyć wypłukiwanie z nich składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. Dotyczy to nie tylko warzyw i ziemniaków, ale także mięsa. Niepolecane jest ponadto moczenie produktów przed ich przygotowaniem, by nie ściemniały, jak to często robi się w przypadku ziemniaków.

Zobacz również

Koniec kąpieliska na Gryżycach koło Żagania – co dalej z letnim wypoczynkiem?

NOWE
Koniec kąpieliska na Gryżycach koło Żagania – co dalej z letnim wypoczynkiem?

Królowa zostaje w Pogoni. Natalia Oleszkiewicz z nową umową

NOWE
Królowa zostaje w Pogoni. Natalia Oleszkiewicz z nową umową

Polecamy

Opolscy kajakarze zapraszają na spływy po Odrze i Młynówce. To propozycja dla każdego

Opolscy kajakarze zapraszają na spływy po Odrze i Młynówce. To propozycja dla każdego

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich