MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby zapobiegać utracie witamin podczas przyrządzania...
fot. congerdesign/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Rozdrabniania za pomocą metalowych przyrządów kuchennych

Aby zapobiegać utracie witamin podczas przyrządzania posiłków, zwłaszcza z warzyw i owoców, zaleca się używanie ceramicznych przyborów takich jak noże czy tarki zamiast tych metalowych, ew. można wybrać te z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Łatwo korodujących stopów stalowych oraz aluminium nie poleca się zwłaszcza do przygotowania przetworów z kwaśnych owoców, kiszonek, surówek i sałatek, a także marynat czy sosów typu winegret.

Zobacz również

Phelps apeluje do Kongresu USA: WADA pod lupą w sprawie chińskich pływaków

Phelps apeluje do Kongresu USA: WADA pod lupą w sprawie chińskich pływaków

Gminna zawody Ochotniczych Straży Pożarnych w Lipsku. Wola Solecka triumfuje! [FOTO]

Gminna zawody Ochotniczych Straży Pożarnych w Lipsku. Wola Solecka triumfuje! [FOTO]

Polecamy

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Resort edukacji przyjrzy się zwalnianiu uczniów z lekcji przez rodziców

Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę

HIT DNIA
Czy znasz ten cenny owoc? To nie aronia, ani borówka. Poznaj świdośliwę