Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Koncert wiosennej harmonii 2024 w UKW w Bydgoszczy. Zdjęcia

Koncert wiosennej harmonii 2024 w UKW w Bydgoszczy. Zdjęcia

Procesja ulicami Kielc z kopią obrazu Matki Bożej Łaskawej Kieleckiej [ZDJĘCIA]

Procesja ulicami Kielc z kopią obrazu Matki Bożej Łaskawej Kieleckiej [ZDJĘCIA]

Polecamy

To „cichy zabójca kobiet”. Z tą chorobą zmagała się Kora. Ból trwa latami

To „cichy zabójca kobiet”. Z tą chorobą zmagała się Kora. Ból trwa latami

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!

Do tych krajów chcą wracać podróżnicy. Odpowiedzi zadziwiają!

Do tych krajów chcą wracać podróżnicy. Odpowiedzi zadziwiają!