Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka faszerowane...
fot. pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami

Jajka faszerowane

Składniki:
6 jajek, łyżka majonezu
1 kwaśny ogórek
pietruszka, szczypiorek
kawałek suchej kiełbasy i żółtego sera
łyżeczka tartej bułki przyprawy

Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo, nie obieramy tylko ostrym nożem dzielimy na połówki. Łyżeczką wybieramy ze skorupek zawartość. Jajka, ser, ogórka i wędlinę trzemy na średniej tarce. Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz i majonez. Wszystko łyżką ucieramy i napełniamy skorupki. Dekorujemy je na małym półmisku.

W innej wersji masę wyrobioną możemy opanierować tartą bułką od spodu i przysmażyć. Podawać dzieciom z kropelkami keczupu.

Zobacz również

Letni wypoczynek kielczan. Tak lato w mieście spędzali mieszkańcy ARCHIWALNE ZDJĘCIA

Letni wypoczynek kielczan. Tak lato w mieście spędzali mieszkańcy ARCHIWALNE ZDJĘCIA

Potrójna kraksa w Wielebnowie. Na miejscu działają służby ratunkowe

NOWE
Potrójna kraksa w Wielebnowie. Na miejscu działają służby ratunkowe

Polecamy

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Wypalenie macierzyńskie niszczy od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Wypalenie macierzyńskie niszczy od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Siedem ton nielegalnego tytoniu wartego 5 milionów zł jechało tirem autostradą A4

Siedem ton nielegalnego tytoniu wartego 5 milionów zł jechało tirem autostradą A4