Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Królik w śmietanie...
fot. pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami

Królik w śmietanie

Składniki:
1 comber króliczy z udami
2 łyżki smalcu
4 liście laurowe
ziele angielskie, sól, pieprz
1 łyżka mąki
¼ litra dobrej śmietany

Mięso posolić natrzeć przyprawami i zostawić na 2 godziny. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie i obsmażyć królika. Wstawić do piekarnika na około 1½ godz. W czasie pieczenia polewać sosem. Gdy mięso jest rumiane sos należy odlać do rondelka i podprawiamy śmietaną. Królika wyjąć, podzielić na części, ułożyć na półmisku i polać sosem.

Zobacz również

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Dziewięć finałów i dyskwalifikacja polskich gwiazd podczas zawodów PŚ w Szeged!

Budowa Muzeum Archeologii Podwodnej i Rybołówstwa w Łebie na ostatniej prostej WIDEO

Budowa Muzeum Archeologii Podwodnej i Rybołówstwa w Łebie na ostatniej prostej WIDEO

Polecamy

Opolskie apteki rozpoczynają pilotażowy program dotyczący antykoncepcji awaryjnej

Opolskie apteki rozpoczynają pilotażowy program dotyczący antykoncepcji awaryjnej

Auta używane. Jakiego koloru auta mają największe przebiegi?

Auta używane. Jakiego koloru auta mają największe przebiegi?

Opinie uczniów po maturze z angielskiego. „Aż przyjemnie”, „Easy”

Opinie uczniów po maturze z angielskiego. „Aż przyjemnie”, „Easy”