Co jedzą studenci? Ma być tanio, ale też zdrowo i smacznie [PRZEPISY]
Co jedzą studenci?
Warzywny kociołek wypełniony bakłażanami i cukiniami Składniki: 2 małe bakłażany, 3 cebule, 3 papryki (czerwona, żółta i zielona), 2 małe cukinie (żółta i zielona), 3 średnie pomidory (sparzone, bez skórki z usuniętymi gniazdami nasiennymi), 4 ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju, słodka i ostra mielona papryka, chili w proszku, rozmaryn, tymianek (lub inne ulubione zioła), sól, pieprz Sposób przygotowania: Bakłażany kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy. Kiedy puszczą sok, odcedzamy. W garnku (woku) szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy do niej paprykę pokrojoną w kostkę, cukinię pokrojoną w plasterki oraz bakłażany. Całość dusimy do momentu, kiedy warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w drobną kostkę i dusimy jeszcze 10 minut. Teraz doprawiamy warzywa do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, papryką, rozmarynem, tymiankiem oraz chili i dusimy jeszcze 15 minut. Smacznego!